KezdőlapReceptekLevesLime-os medvehagymás spenótkrémleves
KezdőlapReceptekLevesLime-os medvehagymás spenótkrémleves

Lime-os medvehagymás spenótkrémleves

A fokhagyma inkább gyógyszer, mint étel vagy fűszer. A rendszeres fokhagyma- és hagyma fogyasztás nem ajánlott a benne levő alkaloidák mellékhatásai miatt.
Lime-os medvehagymás spenótkrémleves
 
Készítette:
Kategória: Leves
Hozzávalók
  • 150g medvehagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek kókuszzsír (+ 2 ek. kisült zsír)
  • 1 doboz spenótpüré
  • 1dl kókuszkrém (szerintem elhagyható, vagy helyettesíthető tojással is, vagy sűrűre készített házi kókusztejjel)
  • 1db lime
  • 1 kanál tápiókakeményítő (biztonságos szénhidrát, de ez is elhagyható)
opcionális feltét
  • avokádókockák
  • gomba
  • kókuszchips (házilag is elkészíthető aszalóban vagy sütőben)
Elkészítés
  1. Megpucoltam és nagyobb darabokra vágtam egy fej fokhagymát, majd megpirítottam két evőkanál kókuszzsíron. Beledobtam a medvehagymát, megfonnyasztottam, majd beleöntöttem egy doboz kiolvasztott parajpürét. Felöntöttem egy kevés forró vízzel, illetve adtam hozzá kb. 1 dl kókuszkrémet (elhagyható).
  2. Belereszeltem egy lime héját, és a fele levét is belefacsartam.
  3. Szárított natúr ázsiai fűszerkeverékkel, sóval és frissen őrölt tarkaborssal ízesítettem, [...] és még két evőkanál, császársütésből eltett zsírt is belekevertem.
  4. Botmixerrel krémesre turmixoltam, majd, mivel hígnak találtam, sűrítettem egy kanál tápiókakeményítővel (ez elhagyható).
11102650_1022693691093983_7975167099478156320_n

Mai kreatívkodásom eredménye: lime-os medvehagymás spenótkrémleves 🙂

Hát az úgy volt, hogy az Aldiban beleugrott pár darab lime és egy kevés medvehagyma a kosaramba.
Amint hazaértem, neki is kezdtem a főzőcskének.
Megmostam 150 gramm medvehagymát, levágtam a szárait.
Megpucoltam és nagyobb darabokra vágtam egy fej fokhagymát, majd megpirítottam két evőkanál kókuszzsíron. Beledobtam a medvehagymát, megfonnyasztottam, majd beleöntöttem egy doboz kiolvasztott parajpürét. Felöntöttem egy kevés forró vízzel, illetve adtam hozzá kb. 1 dl kókuszkrémet.
Belereszeltem egy lime héját, és a fele levét is belefacsartam.
Szárított natúr ázsiai fűszerkeverékkel, sóval és frissen őrölt tarkaborssal ízesítettem, valamint végül csak engedtem a kísértésnek, és még két evőkanál, császársütésből eltett zsírt is belekevertem.
Botmixerrel krémesre turmixoltam, majd, mivel hígnak találtam, sűrítettem egy kanál tápiókakeményítővel (ez elhagyható).
Forraltam rajta egyet, majd nyálcsorgatva vártam, hogy végre ehető hőmérsékletűre hűljön. 😀
Avokádókockákkal, gombával és kevés kókuszchipssel gazdagítottam, de magában is issssssteni! 🙂

A recept Gyenge Andrea érdeme, nagyon köszönöm, hogy megoszthattam! 🙂

 

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!