KezdőlapReceptekDesszertAvokadós eperkrém és csokikrém
KezdőlapReceptekDesszertAvokadós eperkrém és csokikrém

Avokadós eperkrém és csokikrém

A kakaó stimuláns, sok koffein van benne és theobromin. Egy tábla étcsokoládéban annyi koffein van, mint egy kávéban! Theobrominból még több. Ezek miatt csak nagyon ritkán fogyasszuk! Akkor is inkább délelőtt.
Helyettesítésére ötletek: karobpor, szőlőhéj őrlemény
DSCF6439l_resize

 

Hozzávalók a képen látható 3 kehelyhez:

 

Csokoládékrém:

1 db avokádó

2 ek natur, holland kakaó

1 tk méz + 1 mkk stevia levélörlemény

1 mkk őrölt fahéj

 

Eperkrém:

1 db avokádó

2 marék eper

1 tk méz (Elhagyható, ha valódi, napsütötte eprünk van, akár mirelit is)

 

Díszítés:

3 db eper, vagy amennyit szeretnénk a tetejére

2 ek paleocsoki olvasztva

 

Elkészítés:

Az avokádókat meghámozom a magokat kiemelem és a zöld gyümölcshúst egy turmixba teszem, összepépesítem, kettéosztom és a kakaósnak, vagy epres krémnek megfelelően összekeverem a hozzávalókat. Az epresbe sem kell mindent felaprítani, lehet darabos is egy része, ízlés szerint.

A krémeket kanállal kelyhekbe adagolom, a tetejébe eperszemet helyezek díszítésnek, és vagy olvadt paleo-csokoládéval random megcsorgatom, pettyezem, vagy paleo-csokidarabokat szórok rá.

Akár azonnal is fogyasztható, vagy hűtőben tárolandó.

 

A recept az Angelstudio oldalról származik, nézzetek körül ott is 🙂
Link az eredeti recepthez: http://angelstudio.hu/wordpress/epres-csokis-avokados-desszert/

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!