KezdőlapBlog
KezdőlapBlog

Oldalak, könyvek és cikkek

Magyar nyelvű cikkek zoldhaz.info – paleolit-ketogén-fogyás-gógyítás-rák (I. rész) zoldhaz.info – paleolit-ketogén-életmód-diéta-inzulin-vércukor (II. rész) zoldhaz.info ... Tovább »

Okos paleo, azoknak akik, nem akarnak ketogénezni :)

Okos paleo, azoknak akik, nem akarnak ketogénezni :)


Az okos paleolit és paleolit ketogén étrend | Zöldház
www.zoldhaz.info
Korábban már többször kitértem már rá, hogy a meggondolatlanul összeállított alacsony szénhidráttartalmú étrend miért hordozhat komoly egészségügyi kockázatot. Ez az írás abban adhat nagyobb segítséget, hogy miként állítsd össze az optimális étrendedet egyben a korábbi cikkek tanulságainak összefogl… Tovább »

Pár napja lett végre víztisztítóm ^^ Már legalább 3 éve akartam, csak vagy drága…

Pár napja lett végre víztisztítóm ^^ Már legalább 3 éve akartam, csak vagy drága volt, vagy a minősége volt kétséges, ezért mindig csak terveztem, de most már végre megvan ^^ A víz íze hasonló a legtisztább forrásvizekhez, a jégcsaphoz és a hóhoz, csak még jobb :) tényleg nagyon finom.

Le is mértem és a 400mg/l-es keménységű csapvízből 16mg/l-es tiszta vizet csinál. vagyis tényleg legalább 96%-osan szűr. (amiket még pluszban kiszűr, de nem vezetik az áramot, azokat nem tudom mérni: vírusok, baktériumok, azbeszt, hormonok, stb)

Én ezt tudom ajánlani: http://keto.hu/legjobb-viztisztito (59690Ft) - én is ezt vettem és maximálisan elégedett vagyok vele. Beszerelni se volt nehéz, még nekem is ment :))

Lehet hozzá kérni infravörös biokerámia egységet, illetve mágnest is.

Ti milyen vizet isztok és miből? :) Én most már tuti az ozmózisosra szavazok (bár a desztillált is jó, csak körülményes és drága az előállítása, illetve még az esővízzel is lehetne próbálkozni, de azt is meg kéne szűrni). A mibőlre pedig ez a szentkirályis 0,75-ös üveg a válaszom :) Ezt most találtam itthon, de máris a kedvencem lett. (2 éve hoztam haza valahonnan :D)

Amúgy, ha valaki drágállja az ezt a víztisztítót, lehet olcsóbbat is kapni, de az már kicsit a minőség rovására megy: http://keto.hu/olcso-es-jo-viztisztito (ez most akciósan 41910Ft)

Miért jó az ozmózisos víztisztító?
- Azért, mert nem használ áramot/hőt, kevés az éves szűrőköltség (5500ft), csendes és nagyon tiszta vizet csinál.

Mire jó az infravörös biokerámia egység?
Az infravörös fénnyel világított víz fogyasztása javítja a vérkeringést, aktiválja a szomatikus sejteket és segíti az anyagcsere magas szintű működését, így növeli az energia és vitalitás szintet. Az infravörös rezgés amikor áthatja testünket, képes vitalizálni, újraaktiválni, fejleszteni a különböző szervekeinket. A biokerámiával kezelt víz hatékonyan segít eltávolítani szervezetünkből a káros anyagokat.

Mire jó a mágnes?
A mágneses térrel történő kezelés hatására a víz rendezett szerkezetűvé válik, olyanná amilyen egy egészséges emberi, állati és növényi szervezetben lévő víz mutat. Itt kell megemlíteni, egy sokak által hangoztatott, félrevezető és joggal kritizált kifejezést: „vízmágnesezés”. Természetesen a vizet nem lehet mágnesezni, nem válik mágnessé, de fizikai szerkezete – ma már – műszeres méréssel kimutathatóan megváltozik, minőségileg különbözik a kezeletlen víztől.
Kínában, a 80-as években Shanghai-ban, a Tong-Ren kórházban egy orvos csoport több, mint 400 emberen végzett vizsgálatot vese, uréter és nyálkővel megbetegedett embereken úgy, hogy a mágnesesen kezelt vízen kívül semmiféle gyógyszert nem kaptak. A klinikai próbákból meg a párhozamosan folytatott enzimes és állatkísérletekből megállapították, hogy a gyógyítás hatékonysága vesekőkezelésnél több, mint 70% nyálkő kezelésnél pedig több, mint 93,9% volt. Ugyancsak tényként állapították meg, hogy az állatok, növények sokkal gyorsabban és nagyobbra nőnek a kezelt víz hatására.


Tovább »

Tiltott ételek

Tiltott ételek

Mely ételek tiltottak a ketogén diétában, mik a legrosszabbak és mik azok amikkel esetleg lehet bűnözni? Tovább »

Mezítláb az Alzheimer kór ellen

Még egy érv a cipők ellen:
"A mezítláb járást mára Alzheimer kór elleni, agy turbózó tevékenységként tartják számon, mert a talpunk általi érzékelés serkenti az agyat arra, hogy új neuron-kapcsolatokat hozzon létre. Dr Norman Doidge (a The Brain That Changes Itself szerzője) hisz benne, hogy a cipők elhagyása rugalmasabbá és fiatalabbá teszi az agyunkat. Számos ortopédorvos tanácsolja már, hogy legyünk mezítláb, amennyit csak tudunk."
:)


This Is Your Brain On Clogs
ahcuah.wordpress.com
There was an interesting article at the Institute for Ethics & Emerging Technologies: Nudity is Healthy for Brains and Bodies (possibly NSFW). In many ways, "nudity" is being "barefoot all over... Tovább »

Földeléssel a mellékvese kimerülés ellen

Ki jár közületek mezítláb/bőrtalpú cipőben? Földelve alvás? Elektroszmog? Figyeltek ilyen dolgokra? És alszotok este 10 és hajnali 4 között? Ezek mind legalább olyan fontos dolgok, mint a kaja :)

Az alábbi tanulmánnyal 12 alvászavarokkal és krónikus stresszel küszködő embert teszteltek. 2 hónapon át földelve aludtak. Az éjféli kortizolszintjük 54%-al csökkent, a reggeli pedig 34%-al nőtt (reggel szükséges a kortizol, hogy könnyen fel tudjunk kelni)


Can Earthing Help Adrenal Fatigue?
www.foodrenegade.com
Recently, I've been reading a book that has rocked my world. Maybe it will rock yours too. Don't be put off by the title. It sounds a little woo, if you know what I mean. The title is Earthing: The Most Important Health Discovery Ever? I mean, come on. Earthing? What does that word mean, anyway? It… Tovább »

A Fehérjék Szerepe

A Fehérjék Szerepe

Primal Body, Primal Mind - Understanding the Role of Protein: öregedés, fiatalság, egészség, túl sok fehérje, mTOR, élet, termékenység, ... Tovább »

Hogyan kezdjük el

Hogyan kezdjük el

Annyian vagytok már nagy örömömre akiket érdekel a paleo és hajlandóságot mutattok arra, hogy képesek vagytok tenni is az egészségetekért, ezért össze akarom szedni itt Nektek, hogy Én hogyan is gondolom, hogy kezdjétek el. Az első ugye mindig ilyen helyzetekben az ELHATÁROZÁS! ... Tovább »

Egy cikk a tiszta sóról

Amikor feltettem a cikket, nagyon tetszett. Azóta se sokat változott a véleményem. Bár nem kell sok só feltétlenül, de az legyen tiszta NaCl. Viszont, amit a szódabikarbóna szedéséről ír, azt én nem ajánlom... Tovább »

Letöltések

Paleós, ketogénes és edzéssel kapcsolatos könyvek magyar és angol nyelven Tovább »

Konyhai technikák

Az alábbiakban néhány hasznos ketogén/paleo konyhatechnikai eljárást szeretnék összeszedni 🙂   Emulzió ... Tovább »

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!