KezdőlapReceptekFőételBundáskenyér
KezdőlapReceptekFőételBundáskenyér

Bundáskenyér

A fokhagyma inkább gyógyszer, mint étel vagy fűszer. A rendszeres fokhagyma- és hagyma fogyasztás nem ajánlott a benne levő alkaloidák mellékhatásai miatt.
Bundáskenyér
 
Előkészület:
Sütés/főzés
Összesen
 
Sárgáját a végén beletéve is működhet, akkor sárga lesz és méginkább olyan, mint a bundáskenyér 🙂 Így akár kenyér helyett is jó, gyors és egyszerű. Lisztekkel nyugodtan lehet variálni, lecserélni, elhagyni.
Készítette:
Kategória: Főétel
Hozzávalók
  • 3 tojásfehérje habbá verve
  • 1 kiskanál mákliszt
  • 2 kiskanál kókuszliszt
  • 2 kiskanál mandulaliszt
  • Oregánó
  • Pici bors

  • kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
  1. Felvertem a tojásfehérjét kemény habbá, majd hozzáadtam a liszteket, egy kevés sót, egy nagyon kis borsot, oregánóval fűszereztem és összekevertem, majd serpenyőben, bő kókuszolajon kisütöttem mindkét oldalát, fokhagymagerezdeket vágtam rá és meglocsoltam az egészet a kókuszzsírral, amin sült.
[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-jWtml9z5090/U6RAEnC2nuI/AAAAAAAAn7Y/3nx0DoOS2rk/s144-c-o/IMG-1402698326704-V.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6027012649273171682″ caption=”” type=”image” alt=”IMG-1402698326704-V.jpg” ][pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-XmO89SGio5M/U6RAFxLdPdI/AAAAAAAAn74/HzuHOF3lJd0/s144-c-o/IMG-1402698652773-V.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6027012669173480914″ caption=”” type=”image” alt=”IMG-1402698652773-V.jpg” ] [pe2-image src=”http://lh3.ggpht.com/-mNBPzEuO82w/U6RAHIJqMEI/AAAAAAAAn7s/SM2ndzRNcKs/s144-c-o/IMG-1402698415284-V.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6027012692519825474″ caption=”” type=”image” alt=”IMG-1402698415284-V.jpg” ] [pe2-image src=”http://lh4.ggpht.com/-u_fHenSgeV8/U6RAIGuvWMI/AAAAAAAAn78/4D58zJPM_ZU/s144-c-o/IMG-1402698376774-V.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6027012709318351042″ caption=”” type=”image” alt=”IMG-1402698376774-V.jpg” ] [pe2-image src=”http://lh3.ggpht.com/-FzRfAOOi06U/U5t5uzXIEvI/AAAAAAAAnik/y1WLEQrgLR0/s144-c-o/20140614_002243.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6024542771506320114″ caption=”” type=”image” alt=”20140614_002243.jpg” ] [pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-Ydb_vhjCtDw/U5t5QI2trrI/AAAAAAAAniY/_cpP9SuEMXw/s144-c-o/20140614_002032.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/103360658798433473137/201406192?authkey=nGWiv2sKvg0#6024542244700008114″ caption=”” type=”image” alt=”20140614_002032.jpg” ]

Egy hozzászólás

  1. Kellemes recept, s valóban lazán lehet változtatni a liszteket, nem az az érzékeny fajta, ami attól elromlik. Én evőkanalat használok kiskanál helyett, nekem így is elég laza, mivel a roppant nedvszívó kókuszlisztet kihagyom, az nekem túl édeskés. Az első alkalommal viszonylag hű voltam a recepthez (mandulalisztem nincs, csak mandulám), nagyon tetszett az eredmény, de kókuszliszt nélkül mégis jobb számomra. Ma félig máklisztet, félig szezámlisztet használtam. Vajjal és fokhagymával igen ízletes volt 🙂 A tojássárgája olyan rengeteget nem dobott rajta, inkább megsütöm mellé és kiélvezem a tömény sült tojássárgája ízt 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!