KezdőlapReceptekDesszertCitromkrém
KezdőlapReceptekDesszertCitromkrém

Citromkrém

Az édesítőkről: az eritrit ideiglenesen jó lehet, annak, aki rengeteg cukrot evett korábban és nem bírja ki nélküle, de amúgy antitápanyagnak minősül, rendszeres fogyasztása nem ajánlott. A xilit, a stevia és a mesterséges édesítőszerek szintén nem ajánlottak!

Nagyon kis mennyiségben fogyasztható édesítésre a méz vagy a nádmelasz, de ne minden nap és ne többet mint 2-3 kiskanál.

Hozzávalók:

· 10 dkg vaj/kókuszzsír
· néhány kanál eritrit (ha olyan édeset akarsz, mint egy lekvár, akkor jó sok kell bele)
· 1 dl citromlé (2 citrom leve)
· 1 kiskanál citromhéj (vegyszermentes citromról)
· 2 db tojás
· csipet só

Elkészítés:
A vajat (kókuszzsírt) felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz, amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak. Akkor van kész, ha a krém már a kanálra tapad, ez nagyjából 20 perc.

Facebook link

2 hozzászólás

  1. Krém- vagy inkább zsírszerű lesz a végén?

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!