KezdőlapReceptekGyorsételEcetes hagyma
KezdőlapReceptekGyorsételEcetes hagyma

Ecetes hagyma

Ecetes hagyma
 
Előkészület:
Sütés/főzés
Összesen
 
Nagyon finom ^^ és ugyanígy lehet káposztát is, azt nem kell forrásban levő vízbe dobni se. 🙂
Készítette:
Kategória: savanyúság
Hozzávalók
  • Egy üvegre való, apró hagyma, vagy rendes hagyma vékonyra vágva
  • Kb. 1,5 deci vörösborecet
  • Egy kiskanál aszkorbinsav (elhagyható)
  • 2 szem szegfűbors
  • Resztelt friss gyömbér
  • Őrölt római kömény
  • Bors
  • Só (bőven)
Elkészítés
  1. A hagymát megpucoljuk, ha akarjuk félbevágjuk. 20 másodpercre forrásban levő vízbe dobjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáöntjük az ecetet és a többi hozzávalót és jól elkeverjük, majd üvegbe tesszük. Egy kis hideg víz kellhet még bele, hogy ellepje. Ha nem elég savanyú, akkor kevés az ecet. Aszkorbinsavval is javítható.
PSX_20141002_120049PSX_20141002_115912PSX_20141002_115646

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!