KezdőlapReceptekFőételFokhagymás zeller-lepcsánka (tócsni)
KezdőlapReceptekFőételFokhagymás zeller-lepcsánka (tócsni)

Fokhagymás zeller-lepcsánka (tócsni)

A fokhagyma inkább gyógyszer, mint étel vagy fűszer. A rendszeres fokhagyma- és hagyma fogyasztás nem ajánlott a benne levő alkaloidák mellékhatásai miatt.
Fokhagymás zeller-lepcsánka
 
Hozzávalók
  • Egy közepes zeller
  • 2 tojás
  • 2 ek. darált lenmag vagy 1,5 ek. útifűmaghéj
  • kb. 1 kiskanál só + a végén ízlés szerint pluszban megsózható
  • Bors
  • Kurkuma
  • Egy csomó fokhagyma
  • Bő kókuszolaj
Elkészítés
  1. A zellert ledaráltam aprítógéppel, hozzáadtam a fűszereket, a darált lenmagot/utifűmaghéjat és a felvert tojásokat. Könnyen kezelhető keményebb masszává állt össze. Forró, bő olajban (kb 1dl) kisütöttem. A végére kb az összes olajat beszívta 🙂
paleo lepcsánka (tócsni) zellerbőlüres tányérpaleo tócsni zellerből - közeli képennyi zsír ment bele20150107_174456

2 hozzászólás

  1. Ilyet gyakran készítek (nem pont így, a kurkuma eddig eszembe se jutott, legközelebb megpróbálom! s eddig püréből készítettem, mert nem szeretek reszeni, gépem pedig nincs hozzá, de meg fogom próbálni úgy is), nagy kedvenc. Nem annyira triviális olyat főzni, ami nekem is jó, a páromnak is s még viheti is munkába… Ő szénhidrátosan eszik, én ketogénezek, de a zöldségeket mindketten szeretjük s ezt remekül tudja alaptáplálékával, rizzsel enni, míg én zöldséggel ;). Ez jó is így, nekem sokkal kevesebb kalória kell. Mostanában sütőben készítem. Nem kell mellette állni s kevesebb zsírral is működik, ami számunkra előnyös.
    Megjegyzem, sosem szerettem a zellert, de eme ételben megszelidül és nagyon kellemessé válik az ízlelőbimbóim számára. Úgyhogy aki évtizedekig kerülte a zellert, mint én, annak is érdemes megpróbálkoznia vele…

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!