KezdőlapReceptekFőételKakashere pörkölt
KezdőlapReceptekFőételKakashere pörkölt

Kakashere pörkölt

A fokhagyma inkább gyógyszer, mint étel vagy fűszer. A rendszeres fokhagyma- és hagyma fogyasztás nem ajánlott a benne levő alkaloidák mellékhatásai miatt.
Kakashere pörkölt
 
Előkészület:
Sütés/főzés
Összesen
 
Készítette:
Kategória: Főétel
Hozzávalók
  • 20 dkg kakashere (félbevágva/harmadolva)
  • 2 nagyobb gomba
  • 2 kis hagyma
  • Kókuszolaj
  • Zeller
  • Sűrített paradicsom
  • 1-2 kanál tápióka gyöngy (keményítő, de elhagyható)
Fűszerek
  • Fokhagyma
  • Pirospaprika
  • Majoránna
  • Bors
  • Chili
  • Babérlevél por
Elkészítés
  1. A hagymát kókuszolajon sóval megpirítottam(kis vízzel is megöntöztem), majd hozzá adtam a gombát, tovább sütöttem. Utána a kakasherét is hozzáadtam, kicsit pirítottam, zellert, sűrített paradicsomot, vizet adtam hozzá, és úgy főztem ahogy egy pörköltöt szokás. Hamar hozzáadtam a tápiókagyöngyöt is, mert ennek kell pár perc, hogy pudingosodjon. Fűszereztem, a papirkát és a fokhagymát csak a legvégén adtam hozzá.
tmp_15792-20150529_145512-1557975357

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!