KezdőlapReceptekDesszertKókuszlisztes palacsinta
KezdőlapReceptekDesszertKókuszlisztes palacsinta

Kókuszlisztes palacsinta

A kakaó stimuláns, sok koffein van benne és theobromin. Egy tábla étcsokoládéban annyi koffein van, mint egy kávéban! Theobrominból még több. Ezek miatt csak nagyon ritkán fogyasszuk! Akkor is inkább délelőtt.
Helyettesítésére ötletek: karobpor, szőlőhéj őrlemény
Receptet beküldte: ShapeTilt
Kókuszlisztes palacsinta
 
Adag: 2 palacsinta
Hozzávalók
  • 2 tojás
  • 1 púpos ek kókuszliszt
  • édesítő
  • fahéj
  • (kakaópor)
  • (kókuszreszelék)
  • csipet szódabikarbóna (+ pici savas dolog (pl. aszkorbinsav))
  • víz
Elkészítés
  1. egész tojást vagy egy egész tojást és 2 fehérjét kikeverünk egy púpos evőkanál
  2. kókuszliszttel, édesítővel, fahéjjal, esetleg kakaóporral, egy pici csipet szódabikarbónával, és addig hígítjuk vízzel(jó a sima víz is, nem kell feltétlenül buborékos), amíg palacsintatészta állagú nem lesz. Figyeljünk oda, mert a kókuszliszt gyorsan megszívja magát, és besűrűsödik. Én tettem bele még egy kis kókuszreszeléket is. Kicsi kókuszzsíron 2 adagban megsütjük.
Forrás: Shapetilt facebook oldala – kókuszlisztes palacsinta

Egy másik link: Paleovital – kókuszlisztes palacsinta

kókuszlisztes palacsinta

6 hozzászólás

  1. Hát én nem tudom… Ma csináltam meg és borzalmas lett – nem tudtam megforditani mert össze vissza tört meg szakadt. Próbáltam vastagabbra is, akkor is. Ízre jó de hát senkinek nem talalnam fel.

    • Részvétem 🙁 Nekem nem különösebben szakadt az egyetlen alkalommal, amikor ezt próbáltam (meg is lepett, a kókuszliszt sok vizet szív fel, amitől ízetlenebb és töredezettebb szokott lenni egy tészta, emiatt szinte sosem használom – gondolom, igen sűrűre készítettem, a biztonság kedvéért), de a paleocsinta kísérleteimet többé-kevésbé a szakadósság jellemzi (a gesztenyeliszt tuti, de azt nem szeretem és szénhidrátdús is, plusz drága. tudok remekül viselkedő keto palacsintát, de az meg nem paleo. nehéz dolgok ezek). Nem tudom, vízmennyiség, várakozás vagy annak hiánya okozhatta-e ezt Nálad, de akár a tojás is tehetett róla, találkoztam már olyannal, amivel sehogyse sikerültek a palacsinták, híg volt a fehérje, gondolom, azért.

  2. darált kókuszreszelék is jó, vagy csak kimondottan a kókusz liszt?

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!