KezdőlapReceptekKenyérLenmagkenyér Esztertől
KezdőlapReceptekKenyérLenmagkenyér Esztertől

Lenmagkenyér Esztertől

Az édesítőkről: az eritrit ideiglenesen jó lehet, annak, aki rengeteg cukrot evett korábban és nem bírja ki nélküle, de amúgy antitápanyagnak minősül, rendszeres fogyasztása nem ajánlott. A xilit, a stevia és a mesterséges édesítőszerek szintén nem ajánlottak!

Nagyon kis mennyiségben fogyasztható édesítésre a méz vagy a nádmelasz, de ne minden nap és ne többet mint 2-3 kiskanál.

Beküldő: Eszter L. Hegedűs
Tápérték: 5g nettó szénhidrát, 55,9g rost, 157,5g zsír, 58,5g fehérje
Hozzávalók:
·         20 dkg darált lenmag
·         3 tojás
·         1 dl víz 
·         2 ek citromlé (vagy egyéb savanyú íz, pl. almaecet)
·         3/4 dl zsiradék (kókuszzsír, lenolaj, mandulaolaj?, köménymagolaj, paprikamagolaj, stb)
·         1 csapott ek eritrit (vagy más édesítő ízlés szerint)
·         1 kk só
·         1 kk szódabikarbóna
·         1 kk őrölt kömény (vagy egyéb fűszerek)
A víz, citromlé és édesítő hármas helyett egy almát is belereszelhetsz.
Finom akkor is, ha pirospaprikát raksz bele. Pirított füstölt szalonna is mehet bele, akkor a zsírját használd zsiradéknak.


Elkészítés:Összekutyulod az egészet, a majd kizsírozott formába borítod, 150 fokon hosszabban kell sütni. Én egy kerámia müzlis tálban megsütöm, ari cipó lesz belőle.


Egyéb változatok:
Egyéb darált olajos magvak keveréke is lehet az alap, a máktól, a diótól nagyon süti íze van, csak mandulával nagyon nehéz. Nem lehet elrontani, ha elég ideig sütöd, sokáig eláll.


Kép googleről


Facebook link

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!