KezdőlapCímke archívumok: nyers hús
KezdőlapCímke archívumok: nyers hús

nyers hús

Feliratkozás

Nyers, szárított vagy félig még nyers húsos, tojásos és halas paleolit ételek (pl. tatárbeefsteak). Így nem racemizálódnak a fehérjék (nem keletkeznek d-aminosavak)!

Marhamájas zsírtej shot

Marhamájas zsírtej shot

marha máj, egész tojás, sűrített paradicsom, forróvíz, zsír, gyömbér, pici ecet, pici aszkorbinsav, só, chili Tovább »

Olaszos-mediterrán nyers marhatatár

Olaszos-mediterrán nyers marhatatár

20-25 deka marha felsál, egy tojás sárgája, só, bors, rozmaring, kakukkfű, borsfű, pirospaprika, sűrített paradicsom, (hagyma - most nem raktam bele, de szoktam :)) és ízlés és energiaigény szerint olvasztott kókuszzsír Tovább »

Darált marha combból

Darált marha combból szoktam olyat, hogy fűszerezem (pl római kömény, fokhagyma, oregánó,) kis gombócokat formázok és kókuszzsíron megsütöm, a külseje kérget kap de belül kissé nyers. Salátához, sült/párolt/wok zöldséggel is jó és turbózható kis rizzsel. Nagy kedvencem: fenti húsgolyók, frissen elkészített csíkokra vágott spenóttal, mandulapácikákkal megszórva. Tovább »

Lazackrém

Lazackrém

lazac, mustár, ecet, tojássárgája, olívaolaj, lenmagolaj, hagyma, póréhagyma szár, fekete hagymamag Tovább »

Tatárbeefsteak

Tatárbeefsteak

Ehhez felhasználtam a marhaszív ecetes páclevét, sót, 2 tojássárgáját, görög zöldfűszer keveréket, mustárt, egy kis hagymát, kevés sűrített paradicsomot és sok olivaolajat. A képen már bebarnult, egy nap hűtőben állás után, eredetileg szép piros volt :) Tovább »

Tatár útravaló

Tatár útravaló

Másfél deka nyers marha felsál, 2 nyers tojássárgája, mustár, só, paprika, köménymag, barco kókuszolaj Tovább »

Tatárbeefsteak

Tatárbeefsteak

Darált marha felsál, tojássárgája, hagyma, (kókuszolaj), mustár, paprika, kömény Tovább »

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!