KezdőlapBlogPaleo -e a kávé? – A kávé hatásai a mellékvesére
KezdőlapBlogPaleo -e a kávé? – A kávé hatásai a mellékvesére

Paleo -e a kávé? – A kávé hatásai a mellékvesére

A kakaó stimuláns, sok koffein van benne és theobromin. Egy tábla étcsokoládéban annyi koffein van, mint egy kávéban! Theobrominból még több. Ezek miatt csak nagyon ritkán fogyasszuk! Akkor is inkább délelőtt.
Helyettesítésére ötletek: karobpor, szőlőhéj őrlemény
Igyunk -e kávét? Paleo -e a kávé?

“A kávé a mellékvesék hormontermelését kedvezőtlenül befolyásolja, főleg tartós használat esetén. A stimulánsok tartós fogyasztása a mellékvese kimerüléséhez vezet. [ … ] Egy idő után kávé nélkül már nem lesz reggel elegendő kortizolunk vagy ha lesz is akkor sem reagálunk rá úgy, hogy gond nélkül felkeljünk az ágyból, zombiként keressük elő a polcról és készítjük el a reggeli életben tartót: a kávét. Ekkor már kialakult a függés és egyértelműen a mellékvesék működésének károsodása figyelhető meg. Ha ilyenkor nem iszol kávét akkor gyakorlatilag képtelen vagy ellátni a feladataidat az alacsony vagy hatástalan kortizol miatt. [ … ] Hogyha a kortizol túl magas lesz, elkezdenek ellenállni a hormonreceptorok a hormonoknak, ezért többre lesz szükség a hormonokból, hogy ugyanazt a hatást hozzák létre, így ugyanazon hormonszint mellett hormonhiányos tünetek alakulnak ki. Ez az ellenállás minden hormonra igaz lesz, mint például az inzulin, a pajzsmirigyhormon, a progeszteron, ösztrogének, tesztoszteron, kortizolra magára is. Ezért van az, hogy még magasabb kortizolszint esetén sem emelkedik meg a pulzus az 5. kávé után. [ … ] Tiltott a kávé, a tea (a zöld is), a csokoládé, a kakaó, koffeinmentes változatban is.”

Bővebben: http://www.zoldhaz.info/paleolit-ketogén-életmód-diéta-inzulin-vércukor

10393924_701791916561646_4545429614318914049_n

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!