KezdőlapReceptekKöretTojásfehérje sajt (totu sajt)
KezdőlapReceptekKöretTojásfehérje sajt (totu sajt)

Tojásfehérje sajt (totu sajt)

A fokhagyma inkább gyógyszer, mint étel vagy fűszer. A rendszeres fokhagyma- és hagyma fogyasztás nem ajánlott a benne levő alkaloidák mellékhatásai miatt.
Tudtad, hogy még a paleónak mondott kemény sajtok is tele vannak számunkra idegen fehérjékkel (melyekből az emésztés során még kazomorfin (ópiát) is keletkezik), rengeteg hormonnal (szteroidok, ösztrogének, növekedési hormonok, …) és hasonlókkal?

Tojásfehérje-sajt totuból

Hozzávalók: 

  • 100 g totu (tojásfehérje túró)
  • 1 teáskanál útifű maghéj (szerintem akinek nincs, az helyettesítheti zselatinnal, bár nem tudom, hogy mi a szerepe a receptben, illetve nem tudom elképzelni, hogy ez mitől lesz kemény, így ha nem lenne elég kemény a sajt, akkor is biztosan segíthet a zselatin 🙂 – Tormás)
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál víz
  • ízesítés: zúzott fokhagyma, őrölt kömény, só (minél sósabb annál finomabb)
Elkészítés:
Az összetevőket jó alaposan összeturmixoltam, majd egy kis edényben tűzön folyamatos kevergetés mellett (kb. 10 perc) gumis állagú masszát készítettem belőle.
Ezután fóliába tekertem és 1 órán át nehezék alatt pihentettem. Gyönyörűen vágható, nagyon finom.Cheese_Cubes
Szafi receptje 🙂 Az eredeti recept az Éhezésmentes Karcsúság Szafival oldalról származik, köszönjük! 🙂 

Tojássajt totu nélkül – Saját recept, házi-sajt feeling 🙂

Tojásfehérje sajt (totu sajt)
 
Előkészület:
Sütés/főzés
Összesen
 
Hozzávalók
  • 4 tojásfehérje
  • 1 tojás
  • olívaolaj (érzésre, elhagyható, de így zsíros, mint az igazi sajt is)
  • só (jó sok mehet bele, kóstolgatni kell)
  • 1 kiskanál útifű maghéj, vagy 1 kiskanál zselatin, vagy 2-3 kiskanál zselatin, ha keményebb sajtot szeretnénk, vagy vegyesen
  • kis almaecet (talán egy kiskanálnyi) - elhagyható
  • aszkorbinsav vagy ha van otthon, akkor citromlé - kóstolgatni kell, hogy annyira legyen savanyú, mint egy sajt
  • köménymag
  • kevés bors
  • (pár csepp worcester szósz) - elhagyható
  • csipetnyi őrölt görögszéna mag - elhagyható
Elkészítés
  1. A tojást összeturmixoltam az olajjal és a többi hozzávalóval, majd hozzákevertem a fűszereket, közben kóstolgattam, hogy jó íze legyen. Folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg túrószerűvé össze nem állt. Ez kevesebb mint 10 perc alatt megvolt, pedig nem csináltam nagy lángon. Ezután be kell tenni a hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen 🙂 Én nem tettem be, csak 20 percre kb, de így is jó lett 🙂
11222409_869586493115520_7059527732986719066_n 11873726_869589799781856_8786462157533946607_n

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz publikálva.

Question   Razz  Sad   Evil  Exclaim  Smile  Redface  Biggrin  Surprised  Eek   Confused   Cool  LOL   Mad   Twisted  Rolleyes   Wink  Idea  Arrow  Neutral  Cry   Mr. Green

Értékeld a receptet:  

Görgess a lap tetejére
Kérlek, kövess minket a Facebookon is!